Spāru svētki topošajā ražotnē Liepājā

Ceturtdien, 2. decembrī,  “EB Liepāja” svinēja Spāru svētkus topošajā paliekošo veidņu jeb VST tehnoloģijas paneļu ražotnē Liepājas Karostas teritorijā. Rūpnīcas projekts no arhitektoniskā aspekta ir īpašs ar to, ka jaunajā kompleksā integrētas divas 19.gs. ēkas. No vienas ēkas tiks saglabātas ārsienas, kas kļūs par ražotnes telpu sastāvdaļu, bet otrā ēkā pēc renovācijas atradīsies biroja telpas un ģērbtuves.

VST tehnoloģijas paneļi tiek rūpnīcā izgatavoti precīzi pēc projekta, ietaupot būvniecības laiku būvobjektā. Paliekošie veidņi apvieno labākās koka un dzelzsbetona īpašības un nodrošina ēkā ļoti augstu energoefektivitāti (sertificēti kā pasīvās mājas komponente), teicamu skaņas izolāciju un izcilu būves kvalitāti. Arī būvniecības process ir ātrāks un ar zemākām izmaksām.

VST tehnoloģija ir īpaši iecienīta Rietumeiropā un Skandināvijā. “STATS grupa” Latvijā pēc šīs tehnoloģijas ir uzbūvējusi jau 8 ēkas, bet Rietumeiropā vairāk nekā 40. Viens no pēdējiem “STATS grupas” īstenotajiem objektiem ir Māstrihtas Viesnīcu menedžmenta augstskolas (Nīderlande) trīs dienesta viesnīcu ēku komplekss ar kopumā 520 numuriņiem, kas tika realizēts gada laikā. Šobrīd top daudzdzīvokļu dzīvojamā māja “Harmony Home Teika” Ķeguma ielā 39, Rīgā.

Būvdarbus veic SIA “UPTK”, un tos plānots pabeigt nākamgad.

Vairāk par ražotnes izveidi varat lasīt šeit.

Projekts “Ražošanas ēkas izveide Kurzemes reģionā, Liepājā” tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu SAM 3.1.1.5. “Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai, 2. kārtas ietvaros (līguma Nr. 3.1.1.5/19/A/011).

Foto: LSEZ